Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008


Σε κλίμα κατάνυξης η εορτή του Αγίου Τιμοθεόυ

Επί τη εορτή του Αγ. Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Προικοννήσου του Θαυματουργού, προστάτου των απανταχού Προικοννησιωτών, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέων Παλατίων Αττικής, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνος του Αγ. Τιμοθέου, την Πέμπτη 31 Ιουλίου το βράδυ, και αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωϊ της Παρασκευής 1ης Αυγούστου.

Και στις δύο λατρευτικές ευκαιρίες, κανονική αδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, Τοποτηρητού της Ι. Μητροπόλεως Αττικής, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο.

Η συμμετοχή των Παλατιανών, απογόνων των Προκοννησιωτών προσφύγων του 1923, υπήρξε μεγάλη και επεκράτησε κλίμα ξεχωριστής κατανύξεως και συγκινήσεως.
Ήταν η πρώτη φορά που Μητροπολίτης φέρων τον τίτλο της εκκλησιαστικής επαρχίας της αλησμόνητης πατρίδος τους ελειτούργησε στη νέα τους εστία.
Να σημειωθεί ότι στα Νέα Παλάτια Αττικής ετοιμάζεται η ανέγερσης νέου ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Τιμοθέου, στη μορφή του Ναού της Μονής του Αγίου στην Προκόννησο της Προποντίδας.